Autolening om uw auto te financieren


Woensdag, 17 April 2024


Als u een auto wilt kopen maar u heeft op dit moment niet genoeg geld dan kunt u een autolening afsluiten. Deze lening wordt meestal afgesloten als een persoonlijke lening omdat het geleende bedrag een specifiek doel heeft en dat is het financieren van uw nieuwe auto. De autolening komt erg vaak voor omdat de auto vaak ook een noodzaak is voor veel mensen. Als u een wat oudere auto had en die is plotseling kapot gegaan dan kan het noodzakelijk zijn om een Autolening af te sluiten. Als u een BKR registratie heeft dan is het nog steeds mogelijk om een autolening te krijgen, maar u moet wel goed overwegen wat de opties voor u zijn in deze situatie. Niet alle Krediet Verstrekkers zullen u een lening willen geven, maar een aantal zullen dit mogelijk ook wel willen doen. Er zijn verschillende leningen mogelijk om aan geld te komen voor een auto. Dit hoeft niet persee een persoonlijke lening te zijn. Er zijn namelijk ook mogelijkheden met lease constructies of een doorlopend krediet alhoewel een doorlopend krediet niet gebruikelijk is voor een autolening. Daarnaast kunt u ook uw auto gebruiken als onderpand zodat de kredietverstrekker sneller bereid is u een lening te verstrekken.

Wilt u geld lenen voor de aanschaf van een nieuwe auto of een tweedehands auto? Of heeft u een grote reparatie die waarvoor u geld wilt lenen?

Bekijk de opties voor een autolening

Op de tv ziet u het waarschijnlijk ook wel eens: "De nieuwe Ford, Volkswagen, Seat of Opel etc.. nu voor maar 4.999 euro" en dan kunt u het resterende bedrag volgend jaar betalen. Dit klinkt erg aantrekkelijk maar u moet goed opletten welke rente u betaalt EN welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u geen rente hoeft te betalen over het resterende bedrag, maar u moet wel een relatief dure all-risk verzekering bij de autodealer zelf afsluiten. Dit is dus ook een vorm van de steeds meer voorkomende Autolening. Soms zijn er ook mogelijkheden dat u binnen 5 jaar de auto mag afbetalen met een vast bedrag dat u jaarlijks moet aflossen. In dit soort gevallen leent u eigenlijk geld (in de vorm van uw nieuwe auto) van de autodealer of van de financieringsmaatschappij die is aangesloten bij de autodealer.

geld

Opties om uw nieuwe auto te financieren

De autolening komt zoals gezegd vaak voor omdat het een luxe-product kan zijn, maar het kan ook een bittere noodzaak zijn voor veel mensen. Omdat de persoonlijke lening vaak wordt gebruikt bij de afsluiten van een krediet voor een auto is het goed om de persoonlijke lening eens nader te bekijken. Een van de eigenschappen van de persoonlijke lening is dat u heel het geld bedrag direct op uw rekening krijgt. Dit verschilt dus van een doorlopend krediet waarbij u het geld kunt opnemen en aflossen wanneer u wilt. Een andere eigenshap van de persoonlijke lening is dat de lening een vaste looptijd heeft. U weet dus wanneer u het krediet afsluit wanneer u de lening af betaald moet hebben. Dit betekent dus dat u elke maand een vast bedrag moet betalen en u een vaste rente heeft. Deze vorm van lening heeft structuur en geeft meer vastigheid daarom zeggen sommige dat deze manier van lenen veiliger is. Maar ondanks dat geldt nog steeds: geld lenen kost geld.

Nog niet gevonden wat u zocht?

geld

Wat is op u van toepassing?

  1. Ik heb geld nodig om mijn schulden in één keer af te lossen
  2. Ik wil geld opnemen en aflossen wanneer ik zelf wil
  3. Ik wil geld lenen voor een nieuwe of tweedehands auto
  4. Ik heb geld nodig voor een verbouwing aan mijn huis
  5. Ik wil leningen samenvoegen voor lagere maandlasten
  6. Ik wil zo snel mogelijk geld lenen!