Leneningen oversluiten voor lagere maandlasten


Vrijdag, 24 Mei 2024


Als u een lening of registratie heeft maar toch meer wilt lenen, dan kan het voordelig zijn om uw lening(en) onder te brengen bij één kredietverstrekker. Dit zorgt niet alleen voor duidelijkheid en een makkelijkere administratie, maar kan ook zorgen voor lagere maandlasten en lagere totale kosten. Als u besluit dit te gaan doen dan krijgt en betaalt u voortaan het geld aan één bank of instelling en dit betekent ook dat u aan deze bank al uw totale maandlasten afdraagt. Dit zorgt ervoor dat die bank een stuk meer inkomsten krijgt en daarom kan het mogelijk zijn dat de bank bereid is u een lagere rente te bieden dan uw huidige kredietverstrekkers bij elkaar waardoor ook u goedkoper uit bent.

Daarom kan leningen over sluiten een slimme zet zijn. U kunt meestal vrijblijvend offertes aanvragen om erachter te komen wat het meest voordelig is en waar u het beste uw leningen kunt over sluiten.

Hoeveel rente gaat u betalen?

Het kan zijn dat u een lager rente percentage kunt krijgen als u overstapt naar een andere bank waar u al uw leningen onderbrengt. Dit wordt aantrekkelijk omdat uw totale kosten in de maand dan zullen dalen. Maar dit hoeft niet te betekenen dat u goedkoper uit bent met de nieuwe geldschieter. Het kan namelijk zo zijn dat de looptijd van de nieuwe leningen een stuk langer is. Let hier dus op als u gaat informeren voor het over sluiten van uw leningen. U moet ook opletten dat u geen boetes gaat krijgen van uw huidige kredietverleners omdat u bijvoorbeeld vervroegd het contract ontbindt. Deze mogelijke nadelen nemen niet weg dat regelmatig mensen hun leningen over sluiten en één of meerdere offertes aanvragen kan geen kwaad aangezien u daarmee nog niets besloten hebt.

geld lenen met BKR voor mij mogelijk?

U kunt geld lenen met bkr door een minilening aan te vragen, u kunt dan geld lenen tot een bedrag van ongeveer 800 euro. Bij het aanvragen van zo’ n krediet wordt alleen de informatie gebruikt die u geeft. Uw bkr registratie komt hier dus niet aan te pas en daarom kunt u ook eenvoudig geld lenen zonder BKR toetsing. In de meeste gevallen kunt u het geld binnen 30 minuten op uw rekening hebben. Als u grotere bedragen wilt lenen zonder dat uw BKR registratie dit tegenhoudt dan is het een optie om geld te lenen in het buitenland. De meeste buitenlandse banken of kredietverstrekkers hebben geen inzicht in uw bkr verleden en registraties. Naast de genoemde opties op geld te lenen met bkr kunt u ook op andere manieren geld lenen. Hieronder kunt u lezen hoe:

Nog niet gevonden wat u zocht?

geld

Wat is op u van toepassing?

  1. Ik heb geld nodig om mijn schulden in één keer af te lossen
  2. Ik wil geld opnemen en aflossen wanneer ik zelf wil
  3. Ik wil geld lenen voor een nieuwe of tweedehands auto
  4. Ik heb geld nodig voor een verbouwing aan mijn huis
  5. Ik wil leningen samenvoegen voor lagere maandlasten
  6. Ik wil zo snel mogelijk geld lenen!