Schulden aflossen


Vrijdag, 24 Mei 2024


Als u uw schulden in één keer wilt aflossen zodat u maar met 1 partij het hoeft af te handelen dan kan de persoonlijke lening geschikt zijn. Simpel gezegd komt u aan een persoonlijke lening door een of meerdere offertes aan te vragen. Toch is het goed om te weten waarom u precies een persoonlijke lening wilt. De persoonlijke lening is namelijk een van de meest voorkomende leningen in Nederland. Deze lening is populair omdat er rekening wordt gehouden met uw persoonlijke benodigdheden en wensen. De meestal lagere rente op deze lening is een andere reden waarom deze lening zo populair is. De rente op de persoonlijke lening is vaak niet alleen laag, maar staat ook vaak vast voor de looptijd van uw lening.

De persoonlijke lening biedt dan ook meer zekerheid op het gebied van renterisico dan bijvoorbeeld een Doorlopend krediet. Het bedrag dat u per maand aan aflossing en rente betaald staat dus vast. Dit is een voordeel omdat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan, maar dit is kan ook een nadeel zijn omdat vervroegd aflossen verboden is en een boete met zich mee brengt. Heeft u geld nodig voor een verbouwing of de aanschaf van een duur product zoals een auto of motor, dan kan de persoonlijke lening een goede uitkomst zijn. De lage rente en de zekerheid maken de persoonlijke lening tot een vorm van lenen die erg populair is.

Mogelijkheden voor u?

Bekijk hier de opties voor een snelle lening op maat

Hoeveel geld wilt u precies lenen?

Als u over meer geld wilt beschikken zonder dat u een specifiek doel heeft, dan is een doorlopend krediet geschikt voor u. Met een doorlopend krediet kunt u, mits u de lening krijgt, over een geldbedrag beschikken dat u zelf aangeeft. U kunt van uw rekening geld opnemen wanneer en hoeveel u zelf wilt. Tevens kunt u ook het geleende geld boetevrij aflossen wanneer u wilt, maar u kunt ook het geld opnieuw opnemen als u dat wilt. Omdat u boetevrij kunt aflossen vragen verschillende kredietverstrekkers ook verschillende rentes die vaak hoger kunnen liggen dan bij een persoonlijke lening.

Daarentegen is het voordeel van een doorlopend krediet weer dat u zelf bepaalt hoe lang de looptijd van de lening is omdat u aflost wanneer u wilt. Daarom wordt het dan ook een doorlopend krediet genoemd. Als u doorlopende kredieten met elkaar vergelijkt dan is het belangrijkst dat u zorgt dat de leningen die u vergelijkt dezelfde looptijd hebben. U kunt eenvoudig online verschillende aanbieders raadplegen dan weet u binnen 10 minuten hoe hoog de rente is en gelukkig is dit ook geheel vrijblijvend.

Waarom zou u niet voor de persoonlijke lening kiezen?

Een reden waarom u misschien beter niet voor een persoonlijke lening kunt kiezen is dat bijlenen meestal niet mogelijk is. Dit betekent dus dat bij een lening van 10.000 euro u niet later nog 2.000 euro bij kunt lenen met dezelfde persoonlijke lening. Dit is aan de ene kant beperkend, maar aan de andere kant ook veilig zodat u niet telkens geld blijft lenen. Een andere bijkomstigheid van de persoonlijke lening is dat u een boete moet betalen als u vervroegd wilt aflossen.

Dit zorgt voor minder flexibiliteit. Deze boete bestaat omdat de kredietverstrekker gecompenseerd wilt worden voor vaste looptijd van uw persoonlijke Lening. De bank loopt namelijk rente inkomsten mis doordat de lening een kortere looptijd door de vervroegde aflossing. Redenen waarom mensen wel geld lenen middels een persoonlijke lening zijn: de lage vaststaande rente, de zekerheid en de vaste maandlasten. De rente van verschillende kredietleveranciers verschillen en daarom kunt het makkelijkst online informeren bij de aanbieder zelf om precies te weten wat de gevraagde rente is.

Nog niet gevonden wat u zocht?

geld

Wat is op u van toepassing?

  1. Ik heb geld nodig om mijn schulden in één keer af te lossen
  2. Ik wil geld opnemen en aflossen wanneer ik zelf wil
  3. Ik wil geld lenen voor een nieuwe of tweedehands auto
  4. Ik heb geld nodig voor een verbouwing aan mijn huis
  5. Ik wil leningen samenvoegen voor lagere maandlasten
  6. Ik wil zo snel mogelijk geld lenen!