Schulden sneller aflossen


Zaterdag, 8 Mei 2021


Uw schulden kunnen zwaar op uw financiële situatie drukken, zeker als uw schulden moeilijk af te lossen zijn vanwege een hoge rente of wanneer u meerdere schulden hebt. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u uw schulden sneller af kunt lossen. Wij geven u een aantal tips voor het sneller aflossen van schulden.

Aflossen door extra te verdienen of besparen

Ervan uitgaande dat u geen spaargeld heeft dat u kunt gebruiken om uw schulden af te lossen, kunt u schulden sneller aflossen wanneer u over extra geld beschikt. Zo kunt u misschien extra diensten oppakken op uw werk, een tweede baantje zoeken, spullen verkopen die u niet meer gebruikt en alle extraatjes inzetten, zoals uw vakantiegeld of een belastingteruggave. Het kan lastig zijn om over een extra bedrag te beschikken. In dit geval is het verstandig om te kijken of u kunt besparen op de maandelijkse lasten. Kies voor de goedkoopste zorgverzekering 2021, zeg zoveel mogelijk abonnementen op, ga naar een goedkopere supermarkt en laat de auto vaker staan. Minder uitgeven zorgt ervoor dat u geld overhoudt om uw schulden af te lossen.

Leningen oversluiten

Een andere mogelijkheid is het oversluiten van uw schulden. Als u veel verschillende schulden hebt, loopt u het risico dat u het overzicht verliest. Ook heeft u te maken met verschillende rentepercentages. In dit geval kan het verstandig zijn om geld te lenen bij een andere kredietverstrekker en met deze persoonlijke lening al uw andere schulden af te lossen. Zo bespaart u maandelijks op de kosten voor uw lening en wordt het een stuk overzichtelijker om terug te betalen, omdat u maar een kredietverstrekker geld schuldig bent. Het is niet altijd mogelijk om een te dure lening over te sluiten naar een goedkopere lening. Een doorlopend krediet oversluiten kan kosteloos, maar bij een persoonlijke lening kan het zijn dat u een boete krijgt als u deze in één keer af wilt lossen of een groter bedrag af wilt lossen. Lees de voorwaarden dus goed voordat u besluit om de lening ergens anders onder te brengen om er zeker van te zijn dat dit een voordeligere oplossing is.

Omgeving op de hoogte stellen

Veel mensen schamen zich voor hun schulden, terwijl het juist heel erg kan helpen om uw omgeving in te lichten. Zo kunt u bijvoorbeeld hulp vragen bij vrienden en familie wanneer u het moeilijk vindt om de financiën overzichtelijk te maken en bij te houden? Op het moment dat uw omgeving weet dat u bezig bent met het afbetalen, kunnen ze u ook steunen en rekening houden met uw financiële situatie.