Wanneer wordt een creditcard geregistreerd bij het BKR?


Zaterdag, 8 Mei 2021


Wanneer je een creditard hebt, hoeft dit niet te betekenen dat dit geregistreerd wordt bij het BKR. Er zijn namelijk verschillende typen creditcard. Wanneer een creditcard wel wordt geregistreerd is dit omdat je het bestede bedrag in meerdere termijnen kunt terug betalen of pas een aantal maanden na de aankoop. Wanneer dit het geval is wordt je creditcard als schuld genoteerd bij het BKR. Ook wanneer je geen gebruik maakt, wordt het toch geregistreerd. Wanneer je een creditcard hebt waarbij het bestede bedrag binnen 30 dagen moet worden terug betaald, word je creditcard niet geregistreerd als schuld bij het BKR.

Wilt u geld lenen voor de aanschaf van een nieuwe auto of een tweedehands auto? Of heeft u een grote reparatie die waarvoor u geld wilt lenen?

Alle leningen worden tegenwoordig geregistreerd

Alle leningen die je afsluit worden sinds vorig jaar geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Deze registratie zorgt ervoor dat mensen minder snel meerdere leningen afsluiten waardoor zij minder snel geldproblemen zullen krijgen. Bij het BKR kunnen ze alle leningen zien die je vroeger hebt afgesloten en afbetaald, maar ook nieuwe lenignen worden hierin verwerkt. Zo hebben banken en andere bedrijven beter inzicht en weten zij of je al ergens anders geld hebt geleend of niet. Een bedrijf kan alleen een BKR-toetsing doen als jij daar toestemming voor geeft. Hier tegenover staat wel dat jij eerlijk en open moet zijn over eerdere leningen en schulden die je in het verleden hebt gehad. Hierdoor ontstaat er een goed overzicht van de leningen die iemand heeft afgesloten, om zo vervelende geldproblemen te voorkomen. Een lening van boven de €500,- moet worden aangemeld bij het BKR.

Wanneer je een BKR registratie wilt voorkomen, kun je er voor kiezen het binnen 30 dagen terug te betalen of je kunt een prepaid creditcard aanvragen. Deze worden niet geregistreerd bij het BKR omdat je hier zelf geld op stort. Het is dus een soort bankpas waarbij je niet in de min kunt komen en je dient er zelf goed op te letten dat er genoeg geld op staat. Wanneer er niet genoeg saldo is kun je er ook niet mee betalen, wat natuurlijk wel het geval is bij een normale creditcard. Toch kan het gebruik van een prepaid creditcard erg handig zijn, zeker in het buitenland, maar ook om een negatieve BKR registratie te voorkomen. Wanneer je meer informatie wilt over het aanschaffen van een creditcard, lees hier verder. Het is niet zo dat je meteen een negatieve BKR registratie hebt bij het aanschaffen van een creditcard. Dit gebeurt alleen als je het niet optijd betaald of de afspraken op een andere manier overschrijdt. Een BKR notering is dus zeker niet altijd negatief.

Nog niet gevonden wat u zocht?

geld

Wat is op u van toepassing?

  1. Ik heb geld nodig om mijn schulden in één keer af te lossen
  2. Ik wil geld opnemen en aflossen wanneer ik zelf wil
  3. Ik wil geld lenen voor een nieuwe of tweedehands auto
  4. Ik heb geld nodig voor een verbouwing aan mijn huis
  5. Ik wil leningen samenvoegen voor lagere maandlasten
  6. Ik wil zo snel mogelijk geld lenen!