Persoonlijke Lening


Vrijdag, 23 Februari 2024


Lenen via een Persoonlijke Lening

Simpel gezegd komt u aan een persoonlijke lening door er een of meerdere offertes aan te vragen. Toch is het goed om te weten waarom u precies een persoonlijke lening wilt. De persoonlijke lening is namelijk een van de meest voorkomende leningen in Nederland. Deze lening is populair omdat er rekening wordt gehouden met uw persoonlijke benodigdheden en wensen. De meestal lagere rente op deze lening is een andere reden waarom deze lening zo populair is. De rente op de persoonlijke lening is vaak niet alleen laag, maar staat ook vaak vast voor de looptijd van uw lening.

De persoonlijke lening biedt dan ook meer zekerheid op het gebied van renterisico dan bijvoorbeeld een Doorlopend krediet. Het bedrag dat u per maand aan aflossing en rente betaald staat dus vast. Dit is een voordeel omdat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan, maar dit is kan ook een nadeel zijn omdat vervroegd aflossen verboden is en een boete met zich mee brengt. Heeft u geld nodig voor een verbouwing of de aanschaf van een duur product zoals een auto of motor, dan kan de persoonlijke lening een goede uitkomst zijn. De lage rente en de zekerheid maken de persoonlijke lening tot een vorm van lenen die erg populair is.

Bekijk hier de opties voor een persoonlijke lening

Waarom wel of niet een persoonlijke lening

Een reden waarom u misschien beter niet voor een persoonlijke lening kunt kiezen is dat bijlenen meestal niet mogelijk is. Dit betekent dus dat bij een lening van 10.000 euro u niet later nog 2.000 euro bij kunt lenen met dezelfde persoonlijke lening. Dit is aan de ene kant beperkend, maar aan de andere kant ook veilig zodat u niet telkens geld blijft lenen. Een andere bijkomstigheid van de persoonlijke lening is dat u een boete moet betalen als u vervroegd wilt aflossen.

Boete betalen bij vervroegd aflossen

Dit zorgt voor minder flexibiliteit. Deze boete bestaat omdat de kredietverstrekker gecompenseerd wilt worden voor vaste looptijd van uw persoonlijke Lening. De bank loopt namelijk rente inkomsten mis doordat de lening een kortere looptijd door de vervroegde aflossing. Redenen waarom mensen wel geld lenen middels een persoonlijke lening zijn: de lage vaststaande rente, de zekerheid en de vaste maandlasten. De rente van verschillende kredietleveranciers verschillen en daarom kunt het makkelijkst online informeren bij de aanbieder zelf om precies te weten wat de gevraagde rente is.

Nog niet gevonden wat u zocht?

geld

Wat is op u van toepassing?

  1. Ik heb geld nodig om mijn schulden in één keer af te lossen
  2. Ik wil geld opnemen en aflossen wanneer ik zelf wil
  3. Ik wil geld lenen voor een nieuwe of tweedehands auto
  4. Ik heb geld nodig voor een verbouwing aan mijn huis
  5. Ik wil leningen samenvoegen voor lagere maandlasten
  6. Ik wil zo snel mogelijk geld lenen!